Župan Boris Popovič se na lokalnih volitvah podaja v bitko za peti mandat

Včeraj ob 19. uri se je iztekel rok za oddajo kandidatur za župana in člane mestnega sveta. Kandidature za županski stolček in mestni svet je oddalo kar 13 kandidatov,  med njimi tudi prvi mož Mestne občine Koper, Boris Popovič.

Aktualni župan je svojo kandidaturo ob podpori strank Koper je naš in Slovenija za vedno, oddal ob 17.00 uri v spremstvu družine ter številnih podpornikov.

Kljub velikemu številu kandidatov je Boris Popovič številnim, medije, ki so ga pričakali pred mestnimi vrati, medijem povedal, da računa na zmago v prvem krogu»Seveda je na tak način težko zmagati v prvem krogu, ampak glede na to, kar smo naredili in kakšno je stanje na terenu, mislim, da bo šlo tudi v prvem krogu.«

Povedal je, da nobena občina v Sloveniji ne investira v infrastrukturo toliko, gledano na število prebivalcev kot prav Mestna občina Koper.

Na vprašanje, zakaj se za mesta v občinskem svetu poteguje z dvema strankama, je pojasnil, da si želi sodelovati veliko ljudi, zato je preprosto nujno, da mora imeti dve listi. Župan je na vprašanje, kakšno volilno kampanjo pričakuje povedal, da se bo ob takšnem številu kandidatov vedno našel kdo, ki bo iskal dlako v jajcu, čeprav je bilo v zadnjem mandatu narejeno ogromno stvari.

Ob koncu je še povedal, da si želi čim višje volilne udeležbe, saj hoče zmagati s pravim rezultatom in poštenim delom ter, da ga občanke in občani volijo zaradi njegovega predhodnega dela in načina, kako je vodil občino do zdaj.

Volitve za župana in mestne svetnike bodo potekale nedeljo, 18. novembra.

 

Foto: Belvedere

/ In Novice / Komentarji so izklopljeni za Župan Boris Popovič se na lokalnih volitvah podaja v bitko za peti mandat