Obkrožite 8 za župana občine Piran

Za mesto župana v občini Piran se bo potegovalo devet kandidatov. Kandidat Slovenije za vedno je Darij Novinec.

#SlovenijaZaVedno #PiranJeNaš

Darij Novinec je rojen v mesecu marcu 1958 v znamenju rib. Prav to nebesno znamenje ga opredeljuje kot čutečega, družinskega in zelo socialo usmerjenega človeka.

Odraščal je v pošteni delavski družini z očetom električarjem in mamo kuharico, ki sta ga naučila delavnosti in spoštovanja do drugih.

Osnovno šolo je končal v Piranu, po končani srednji pomorski šoli pa se je odločil za pomorsko kariero in kot asistent stroja plovil na ladjah Splošne plovbe.

Prav potovanja po svetovnih morjih so mu dala širino, novih izkušenj, spoznavanja drugih kultur, predvsem pa so se rojevale nove ideje. Kljub napredovanju v 1. oficirja stroja, je ljubezen le prevladala in odločil se je ostati na kopnem in se posvetiti družini. Zaposlil se je kot mehanik v ladjedelnici v Izoli, po odsluženju vojaškega roka pa je dobil službo na Cimosu, kjer je bil prodajni referent za področje celotne Jugoslavije. Leta 1991 je ustanovil svojo lastno firmo in se kot zasebnik prebijal skozi gospodarsko dokaj nestabilno obdobje.

Odločil se je, da se bo kljub ne več rosnim letom, vpisal na študij ekonomije, ki ga je tudi uspešno zaključil. Boris Popovič ga je v letu 2002 povabil v stranko Koper je naš, v kateri je še danes aktiven.

Trenutno je zaposlen kot v.d. direktorja na Javnem zavodu za šport Mestne občine Koper.

Je poročen, oče dveh sinov in nono trem vnučkom. Njegovi hobiji so pridelovanje bio oljčnega olja, rad hodi v hribe, jadra in se potaplja, najraje pa ima izzive v šahu. Svoj prosti čas pa posveča svojim najbližjim in prijateljem.